Malerfirma Ove Nielsen/J. Fogtmann & Søn
– et fagligt fokuseret og farverigt fællesskab

Oprindeligt var Malerfirmaet Ove Nielsen/J. Fogtmann & Søn to selvstændige firmaer, hvis historier hver især går mange år tilbage. I vores moderne malervirksomhed værner vi fortsat om den håndværksmæssige stolthed og tradition, som tidligere generationer etablerede deres malervirksomhed på.
 

Malerfirma Ove Nielsen

Det er ikke for at rose os selv," siger Lars stilfærdigt, "men vi mener, at firmaets størrelse er underordnet, det vigtigste er, at kvaliteten er i orden, så det lægger vi stor vægt på, således at vi har god samvittighed, når vi forlader en kunde.
 
Sådan lød det i fagbladet Håndværkeren, da en ung Lars Sander Nielsen i 1992 overtog Malerfirmaet Ove Nielsen fra sin far. Siden er virksomheden vokset, men det er fortsat malermester Lars Sander Nielsen, der driver foretagendet – med samme skarpe bevidsthed om at yde høj kvalitet og professionel kundeservice. En bevidsthed, han ikke har fra fremmede.
 
Det var nemlig Lars Sander Nielsens far, malermester Ove Nielsen, der tilbage i 1967 grundlagde firmaet af samme navn. Dermed kunne malerfirmaet Ove Nielsen fejre 25-års jubilæum samme år, som Lars Sander Nielsen overtog virksomheden efter sin far.
 

J. Fogtmann & Søn

Historien om J. Fogtmann & Søn begynder i 1921, hvor Jens Peter Fogtmann blev født. I 1940 blev han udlært maler og fra midten af 1950’erne kunne han kalde sig malermester med eget malerfirma i Vestergade 100 i Kerteminde.
 
Sønnen John Fogtmann går i sin fars fodspor. Jens Peter Fogtmann ville ikke have lærlinge, men i 1976 bliver sønnen en del af virksomheden, og i 1986 overtager John Fogtmann selv malerfirmaet – og bliver kendt som en både særdeles dygtig og på alle måder farverig malermester i Kerteminde og omegn.
 
John Fogtmann koncentrerer sig i begyndelsen især om reparationer, men specialiserer sig også senere i blandt andet malerarbejde af typehuse. I 2005 sælger han sit livsværk til Lars Sander Nielsen; en ung malermester, som han kender ganske godt fra Malerfirmaet Ove Nielsen og dets ry for høj kvalitet.
 
I modsætning til sin far ville John Fogtmann gerne have lærlinge, og han uddannede gennem tiden mere end 15 lærlinge. Den første svend hed Ejnar Jørgensen, men gik under navnet Bibber. Han var egentlig bare udlånt fra en anden malermester, men blev i virksomheden i 17 år.
 
Bibber blev dermed et symbol på den loyalitet, professionalisme og korpsånd, der lige fra begyndelsen prægede malerfirmaet J. Fogtmann & Søn – og som fortsat er virksomhedens varemærke.
Malerfirma Ove Nielsen/J. Fogtmann & Søn  | Tlf.: +45 2029 3123 | info@vimalerfyn.dk